Security test automatisering is een techniek ontworpen voor het opsporen van kwetsbaarheden in de beveiliging mechanismen van een computer systeem die de toegang tot gegevens en guard software tegen onbevoegde toegang. Terwijl veel bedrijven zijn bekend met security test tools, niet alle organisaties hebben ze. Het doel van dit artikel is om enkele details over testautomatisering.

Er zijn vele soorten van security test tools, elk gebaseerd op een andere benadering voor de detectie. Er zijn geautomatiseerd testen van methoden, handmatig testen van methoden, en web-based security test tools. Elk type is handig in bepaalde omgevingen en biedt resultaten in verschillende time frames. Handmatige test houdt in dat het handmatig indienen van fouten of gebreken, terwijl de web-based testing is sterk afhankelijk van webbrowsers of andere software voor controle. Al deze methoden hebben hun voordelen en nadelen en moeten samen worden gebruikt als een strategie ter verbetering van de algehele beveiliging van een bedrijf informatie systemen.

Wat Is Security Test Automatisering en wat betekent dit voor U?

Web-based security test automatisering wordt algemeen beschouwd als het meest effectief, omdat het niet vereist dat de betrokkenheid van de menselijke testers. Het testen van software wordt geleverd door een externe bron en wordt gehost op een beveiligde server. Een fout of defect ingediend door een werknemer kunnen van invloed zijn op de totale veiligheid van het systeem en een negatieve invloed hebben op zijn vermogen om goed te functioneren. Daarom is deze methode van beveiligingstest automatisering is ideaal voor grotere bedrijven, want ze zijn niet verplicht zich te houden aan een groot aantal testers rond.

Dit type automatisering van beveiligingstests wordt vaak gebruikt in combinatie met handmatige tests. Het is een eenvoudige reeks stappen die de resultaten van elke beveiligingsoperatie in het systeem controleert, en bevat een verscheidenheid aan beveiligingsfuncties. Deze controles omvatten wachtwoordwijzigingen, toegangsautorisatie en beveiligingscertificaten.

Soms wordt een handmatige testmethode gebruikt om beveiligingsproblemen te identificeren en op te lossen nadat een softwareproduct voor het publiek is vrijgegeven. Hoewel een handmatig testproces langzamer kan zijn, is het veel nauwkeuriger. Deze methode is niet afhankelijk van externe testers en kan grondiger zijn dan webgebaseerde tests.

Sommige bedrijven kiezen voor het gebruik van web-based security test automatisering als een add-on voor hun eigen veiligheid systeem, in plaats van als de primaire methode voor het beveiligen van een computer netwerk. Het doel van deze aanpak is om de totale veiligheid van een netwerk meer effectief en betrouwbaar. Dit type onderzoek wordt ook wel “beveiliging door imitatie” in sommige gevallen.

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een security check automatisering is dat het in staat is om het automatiseren van vele taken in een security check. Het kan controleren van meerdere niveaus van autorisatie, toegang controle, verificatie en wachtwoorden. Het kan ook het maken van testscenario ‘ s op basis van bekend staat om compromissen te sluiten op een netwerk. de werkelijke configuratie van een systeem.

Het gebruik van automatisering van beveiligingstests kan snel en gemakkelijk gedetailleerde resultaten opleveren, waardoor menselijke fouten worden verminderd en het aantal fouten dat moet worden gemaakt bij handmatige beveiligingscontroles wordt verminderd. Het gebruik van deze geautomatiseerde tool moet echter worden gecombineerd met de juiste benadering van beveiligingsmonitoring en -tests om ervoor te zorgen dat deze op de juiste manier wordt gebruikt.

Enkele van de stappen die nodig zijn bij het gebruik van automatisering van beveiligingstests zijn: het verkrijgen van een lijst met mogelijke problemen in uw systeem, bepalen welk type test moet worden uitgevoerd, het maken van testscripts, het verstrekken van de juiste softwaretools en het testen van de resultaten. Zodra deze stappen zijn voltooid, is het belangrijk om eventuele problemen te bekijken en op te lossen.

Elke beveiligingscontrole moet worden uitgevoerd op het netwerk van een bedrijf, maar het is niet altijd nodig om dagelijks te controleren. Als er slechts één beveiligingsprobleem is, zoals een virus of een wachtwoord of autorisatieprobleem, kan in de loop van de tijd periodiek een handmatige beveiligingscontrole worden uitgevoerd.

Een ander voordeel van het gebruik van geautomatiseerde beveiliging van test scripts is dat ze eenvoudig te installeren en kan worden opgezet in een kwestie van minuten. Bijvoorbeeld, een snelle check kan gedaan worden tijdens een zakelijke bijeenkomst.

Veel mensen hebben het gevoel dat het gebruik van geautomatiseerde security check scripts is een manier om tijd te besparen en geld. Veel bedrijven beweren dat het een beter alternatief voor het gebruik van een menselijke tester, omdat het niet meer nodig om een grote hoeveelheid tests personeel rond.